TIE TOIPUMISEEN MALAWISSA

Enochin ja Maryn tarina

Enoch ja Mary asuvat maatilalla, Kadeweren kylässä Zomban alueella Malawissa, neljän lapsensa kanssa. Sokeudestaan huolimatta, Enoch tuntee kotinsa jokaisen sopen tai tunsi, kunnes sateet tulivat. 

Juuri ennen joulua alkoivat monsuunisateet. Ne eivät kuitenkaan olleet normaaleja sateita – ne nostivat jokiin tulvia sekä tuhoisia myrskyjä.

Koti ilman kattoa

Tuuli puhalsi Enochin ja Maryn kodin katon taivaan tuuliin ja jätti heidät säiden armoille. Rankkasateet moukaroivat taloa ja pien loputkin talosta sortui. Heidän koko omaisuutensa huuhtoutui pois. Heidän oli yövyttävä talon jäänteissä, jotka eivät antaneet enää minkäänlaista suojaa.

Maryn kohdalla pahin oli vasta tulossa. Hänen täytyi jättää Enoch ja lapset ja lähteä urhoollisesti pelottavalle  avunhakumatkalle lähimpään hätäleiriin. Monta kilometriä ja tuntia myöhemmin, hän saapui leirille, jossa ShelterBox tiimi otti hänet vastaan.

Vihdoinkin apua

Veimme Maryn takaisin kotiin ja autoimme pystyttämään teltan sekä annoimme perheelle ShelterBoxin. ShelterBoxin sisältämät lämpimät huovat, keittoastiat, aurinkokennovalaisin ja työkalusetti olivat elintärkeät selviytymiselle.  Eikä vain selviytymiselle, vaan jokapäiväisen elämän rippeiden keräämiselle ja tulevaisuuden suunnittelulle.

Teltassa asuminen tuntui kuin asuisin talossa, jossa on peltikatto.

Enoch muistelee kuinka turvalliseksi hän tunsi olonsa teltassa.
shelterbox icon

Shelter all year round

Anna suojaa ihmisille, kuten Enoch ja Mary, 365 päivää vuodessa

Kodin jälleenrakennus

ShelterBoxin vankan teltan antaman suojan ansiosta, perhe pystyi aloittamaan kotinsa jälleenrakentamisen. Käyttämällä ShelterBoxin sisältämää työkalusettiä, he voivat viimeistellä uuden kotinsa, johon kuuluu myös tasoitettu lattia.

Sinun tukesi auttaa meitä auttamaan Enochin ja Maryn kaltaisia ihmisiä 365 päivää vuodessa.

Juuri tälläkin hetkellä maailmassa on paljon perheitä, jotka ovat menettäneet kaiken. Sinä  voit auttaa antamaan heille mukavuutta ja turvaa hädän hetkellä.