shelterbox icon

GHULAM'IN TILANNE

TOIPUMINEN PAKISTANIN TULVIEN TUHOISTA

Vuoden 2022 tuhoisat tulvat Pakistanissa vaikuttivat yli 33 miljoonaan ihmisen elinoloihin, ja miljoonat tarvitsivat kiireellistä suojaa. Tulvissa kärsineiden joukoissa olivat Ghulam ja hänen perheensä.

Kun tulvat saavuttivat Ghulamin kylän, hän oli raskaana. Lisäksi hänen puolisonsa invaliditeetin takia heidän oli erittäin vaikeaa pelastaa mitään kodistaan. Kodin ja kaikkien tavaroiden lisäksi myös heidän ainoa tulolähteensä, kotieläimet, katosivat.

 

“MITÄÄN TÄMÄN KATASTROFIN KALTAISTA EMME OLLEET KOSKAAN KOHDANNEET”

Puhuessaan sopimuskumppanimme Islamic Relief kanssa, Ghulam kertoi, että ne muutamat olivat hänen hänen elämänsä pahimpia kuukausia.

”Talomme jäi täysin tulvaveden alle, ja lähdimme kylästä. Meillä ei ollut mitään millä tulla toimeen, lapsemme sairastuivat eikä meillä ollut edes mahdollisuutta saada heille lääkkeitä.”

” Mitään tämän katastrofin kaltaista emme olleet koskaan kohdanneet, kokonaisia kyliä tuhoutui. Me kannoimme kaiken minkä pystyimme, menetimme kuitenkin suurimman osan tavaroistamme.”

Ghulam selvitti, kuinka tämä tulva on vaikuttanut hänen toimeentuloonsa:
”Meillä ei ole mitään tapaa ansaita, mieheni on invalidi ja työskentelee päiväsopimuksilla. Tulvien jälkeen meillä ei ollut edes mitään syötävää. Muut ihmiset antoivat meille vähän ruokaa, ja selvisimme joten kuten. Kun lapset sairastuivat, meillä oli tosi vaikeaa. Palattuamme kylään ShelterBox -apu Islamic Reliefiltä auttoi meitä paljon.”


Ghulam ja hänen perheenjäsenensä

 

” TARVITSIMME RUOKAA SYÖDÄKSEMME”


Ghulam ja vauvansa, vieressä muita perheenjäseniä

Ghulam ja hänen perheensä olivat ShelterBoxin raha-avun saajia.

”Tarvitsimme ruokaa syötäväksi perheellemme, sekä vaatteita kylmiä talvisäitä varten. Otimme ensin joltain lainaa, jonka sitten pystyimme maksamaan takaisin käteisavulla. Sain käsikäyttöisen vesipumpun asennettua kotiimme, jonka jälkeen tyttärieni ei tarvinnut kävellä useita turvattomia kilometrejä yksin saadakseen juomavettä.”

”Pystyimme ostamaan myös vuohia, aiemmat menetimme kaikki tulvissa. Pystymme nyt vuohien avulla ansaitsemaan rahaa perustarpeitamme varten.”

 

”ILMAN KOTIA ELÄMÄ EI MITENKÄÄN TOIMI”

Lopuksi Ghulam pohti ääneen tulevaisuutta koskevista huolistaan ja siitä, miten hän onnistuisi huolehtimaan perheestään.

”Meillä ei ole kunnollista kattoa perheellemme, sade on meille haaste. Meillä ei edes ole käymälää kodissamme eikä mitään ole tehtävissä, jos sairastumme. Emme pysty saamaan minkäänlaisia lääkkeitä.”

”Ilman kotia elämä ei mitenkään toimi. On mahdotonta elää ilman kotia. Tarvitsemme juuri nyt enemmän kuin mitään sellaista tukea, jolla pystyisimme rakentamaan kotimme uudelleen.”


Ghulamin lähiperhettä