Toimitamme suojia, tuemme jälleenrakentamista

Räätälöimme tukemme kyläkuntien jälleenrakentamiseen

Jälleenrakentaminen


Me toimitamme välttämättömiä tarvikkeita, joita ihmiset tarvitsevat aloittaakseen elämänsä uudelleen rakentamisen katastrofin jälkeen.

Jokainen katastrofi on erilainen, ja niin on myös jokainen yhteisö. Emme usko siihen, että sama apu sopii kaikille ja siksi teemme tarkat arvioinnit toimittaaksemme juuri sellaista apua, mikä antaa ihmiselle toivoa ja voimia muuttaa ja vaikuttaa heidän omaan elämäänsä.

Me toimitamme apua telttojen, pressujen, korjaustarvikkeiden ja työkalujen sekä kodintarvikesettien muodossa. Peruspaketti (aiemmin aina pakattuna ShelterBoxiin) sisältää perhekokoisen teltan, mikä on erityisesti suunniteltu kestämään erilaisia olosuhteita ja antamaan ihmisille tilapäistä suojaa, kunnes he pystyvät aloittamaan kotiensa uudelleen rakentamisen. ShelterKit:it ja ShelterToolKit:it sisältävät pressuja sekä tärkeitä työkaluja, joita perheet tarvitsevat aloittaakseen kotiensa korjaamisen ja jälleenrakentamisen.

Eikä tässä ole kaikki. Me tiedämme, että koti on paljon enemmän kuin runkopuita, tiiliä ja laastia tai pressuja ja teltan keppejä. Kittimme ja Boximme sisältävät tarvikkeita, jotka auttavat muuttamaan suojan kodiksi, kuten keittiötarvikkeita, aurinkokennolamppuja, yöpymistarvikkeita, juomavesisuodattimen, moskiittoverkon – ja puuhakassin lapsillekin .

Me testaamme ja arvioimme kaiken toimittamamme avun keskustelemalla avun saaneiden perheiden ja heidän yhteisöjensä kanssa ja oppimalla heiltä. Tämä kannustaa meitä olemaan kekseliäitä ja jatkamaan kehitystyötä.

Kodin luominen on prosessi, mikä tarvitsee aikaa ja me tuemme perheitä pääsemään tämän prosessin alkuun.

Dave Ray, ShelterBoxin Operaatio Koordinaattori

Shelterbox peruspaketti


Peruspaketti on suunniteltu auttamaan ihmisiä, jotka ovat menettäneet kaiken. Alkuvuosina paketti koottiin tukevaan sateenpitävään vihreään laatikkoon, “ShelterBoxiin”, keskitetysti ja pääosin vapaaehtoisvoimin.  Kuljetuskustannusten noustua merkittävästi, ja hiilijalanjäljen minimoinnin noustua prioriteetissa korkealle, on siirrytty kokoamaan avustuspaketti vasta mahdollisimman lähellä avustuskohdetta.  Tällöin myös tavoitellut paikallishankinnat ovat sujuvasti mukana.

Peruspaketti sisältää  käytännöllisiä työkaluja ja tarvikkeita jokapäiväiseen elämään.  Mukana on perhekokoinen teltta, joka suojaa ihmisiä erilaisissa olosuhteissa ja antaa turvallisen tilan, jossa toipua fyysisistä ja psyykkisistä traumoista.

Peruspaketinkin yksityiskohtainen sisältö vaihtelee katastrofin ja ilmaston mukaan, mutta tarvikkeet, kuten aurinkokennolamput, juomaveden säilytys- ja puhdistustarvikkeet, lämpöpeitot, keittiö- ja hygieniatarvikkeet auttavat aloittaamaan kodin luomisprosessin.

 

ShelterKitit


ShelterKitit sisältävät valikoiman materiaaleja; työkalusetin, köysiä, kiinnitystarvikkeita ja vahvaa esivalmisteltua pressua, joita voidaan käyttää hätäsuojien rakentamiseen, vaurioituneiden rakennusten korjaamiseen sekä uusien kotien perustojen rakentamiseen.

Räätälöimme kittien sisällöt sopimaan yhteisön tarpeisiin ja sijaintiin. Joskus ne sisältävät aaltopeltiä kestävien kattojen tekemiseen tai jopa seinäkkeitä ja patjoja tekemään varastoista asuttavia – mitä tahansa auttamaan ihmisiä selviämään katastrofista.

ShelterKitin työkalujen ja materiaalien lisäksi kootaan useimmiten kodintarvikepaketti. Riippuen tilanteesta,  sisältö on valikoima edellä lueteltuja tavaroita todennetun puutteen ja tarpeen mukaan.  Emme unohda tavoitetta auttaa ihmisiä palaamaan mahdollisimman pian normaaliin elämään.

 

Haluatko tietää lisää?

ShelterBoxin esittely