Toiminta Suomessa

ShelterBox Finlandin (=ShelterBox Tuki ry) koko toiminta perustuu vapaaehtoispanokseen.  Mukana taustatehtävissä ja esittelijöinä/varainkerääjinä on vajaa parikymmentä henkeä, määrä voisi hyvin olla kaksinkertainen.

Yhdistyksellä on alusta lähtien ollut keräyslupa koko Manner-Suomeen, ja toiminnantarkastajana on toiminut maailmanlaajuinen Ernst & Young -tilintarkastusyhteisö.

Hallinnolliset kulut minimoidaan pyrkien tavara- ja palvelulahjoituksiin aina kun se on mahdollista, ja sitoumus on pitää ne kustannukset alle 10% kerätyistä varoista.

Konkreettisen kuvan antamiseksi maassamme on tällä hetkellä 7 koko ShelterBoxia, 2 ShelterKitiä ja 1 SchoolBox eri puolilla Suomea toimivien valmennettujen lähettiläiden käytettävissä.  Yleisötapahtumiin ShelterBoxin ovat tähän mennessä sponsoroineet lähinnä paikalliset Rotaryklubit, joita kanavia myöden myös merkitttävin osa lahjoituksista on tullut.

ShelterBox on myös valmistellut mm. oppilaitosten yhteiskunta- ja maantiedeopetukseen soveltuvaa aineistoa.  Vastaavalla teemastolla myös partiolaiset ovat jo tutustumassa asiaamme.  Uskomme saavamme mukaan useita muita järjestöjä ja yrityksiä, joille suojan ja alkuperäisellä kotipaikalla rakennettavan tulevaisuudenuskomme varmistaminen ovat läheisiä.